Biotehniška fakulteta

Nagovor dekanje prof. dr. Nataše Poklar Ulrih
Pozdrav brucem 2020 | UniLJ BF

Biotehniška fakulteta je ena največjih članic Univerze v Ljubljani, kar kaže tudi razširjenost naših prostorov, ki segajo celo do Domžal. Toliko, kot je fakulteta velika, so raznoliki tudi študijski programi, ki jih ponujamo. Pa vendar nas vse povezuje ljubezen do narave, njenih virov in ustreznega gospodarjenja z njimi. Prav zaradi tega imajo naši študenti pogosto več laboratorijskih in terenskih vaj, kot imajo predavanj, saj lahko le tako pridobijo vsa znanja in veščine, ki jih predavalnica ne more ponuditi. Del fakultete je tudi Botanični vrt Univerze v Ljubljani, ki je v letu 2020 praznoval okroglih 210 let in je s tem najstarejša enota Univerze.

Dekanat Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani spomladi

Na mnogovrstnost naših študijskih programov kaže tudi število študentskih društev. Pohvalimo se lahko s kar z devetimi, ki študentom različnih smeri omogočajo nepozabno in novih spoznanj polno izkušnjo študija. Za skupno druženje in povezovanje vseh smeri z izobraževalnimi in tudi zabavnimi dogodki poskrbijo člani Študentskega sveta in Študentske organizacije fakultete, na pomoč pa jim priskočijo tudi tutorji. Najbolj znan in najbolj obiskan dogodek je zagotovo BF se igra, na katerem študenti različnih smeri tekmujejo na tematsko obarvanih štafetnih igrah, seveda v družbi dobre hrane in pijače.

Udeleženci Kariernih dni Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani za biologe, biotehnologe in mikrobiologe v študijskem letu 2019/2020

Ker se zavedamo, da je vsak začetek težak, smo zbrali nekaj nasvetov starejših študentk in študentov Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani za lažji skok v prvo/novo študijsko leto:

  • Halja naj bo vaša najboljša prijateljica, saj boste brez nje težko preživeli dan na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.
  • Imejte v mislih, da je ena jedilnica za slabih 3.000 študentov premajhna, zato si za kosilo vzemite več kot deset minut, saj boste vsaj toliko časa porabili za čakanje v vrsti.
  • Izkoristite lokacijo in okoliške travnike ter pašnike za sprehod med predavanji. Ne pozabite na Botanični vrt Univerze v Ljubljani in Živalski vrt Ljubljana, ki sta čisto blizu.
  • Glejte okrog sebe z odprtimi očmi, le tako boste opazil 1001 priložnost, ki vas čaka. Ne izpustite nobene!
  • Tako kot spoznavate skrivnosti narave, spoznavajte tudi sošolce in starejše kolege. To so namreč vaši bodoči sodelavci, še pomembneje, prijatelji, ki vam bodo vedno priskočili na pomoč.

Začenjate novo poglavje v življenju. Že zdaj razmišljajte o svojem naslednjem koraku (pa čeprav se morda zdi še zelo oddaljen) – zaposlitvi. Študij na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani vam bo dal širino, znotraj katere poiščite svojo nišo in si utrite pot naprej.

Člani Študentskega sveta in Študentske organizacije Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki so organizirali BF se igra v študijskem letu 2019/2020, se veselijo ob uspešno izpeljanem projektu.

Kontakti:
Društva:
http://www.bf.uni-lj.si/dekanat/studentske-strani/drustva/
ŠSBF:
E studentski.svet@bf.uni-lj.si
FB Študentski svet Biotehniške fakultete
ŠOBF:
E sobf.bovcka@gmail.com
FB ŠOBF
IG bovcka