Fakulteta za elektrotehniko

Nagovor dekana prof. dr. Gregorja Dolinarja
Pozdrav brucem 2020 | UniLJ FE

Glavno poslanstvo Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je vzgoja elektrotehniških strokovnjakov, vendar pa elektrotehnika že zdavnaj ni več veda, povezana le z električnim tokom in napetostjo. Naša področja se raztezajo prek raznolike sfere naravoslovnih znanosti: od elektronike in močnostne elektronike do področja telekomunikacij in avtomatizacije ter vse do medicine. Vsem področjem pa je skupna prežetost z računalništvom in informatiko, najsodobnejšimi komunikacijami, uporabo svetovnega spleta in multimedijskih rešitev. 

Fotografija Fakultete za elektrotehniko.
Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani obdaja čudovit park.

Študentom ponujamo široko paleto obštudijskih dejavnosti – lahko obiščete MakerLab, kjer s pomočjo profesorjev razvijate svoje ideje in izdelke, lahko sodelujete pri izdelovanju električne formule, poskrbljeno pa je tudi za bolj umetniške duše, saj se lahko pridružite vokalni skupini kWh. 

Fakulteta ima na voljo odlične knjižnične prostore, v katerih je čez celoten dan na voljo tiha čitalnica. Na razpolago je tudi kreativna učilnica KuFE, namenjena večjim skupinam študentov, ki bi se radi učili skupaj, v restavraciji pa se lahko napolnite z gorivom za možgane.

Nekaj koristnih kontaktov:

- Študentski svet Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani: Smo predstavniki študentov v strukturi fakultete. Želimo narediti nekaj tudi za druge, mogoče bodo od tega imeli nekaj koristi tudi naši zanamci. 
(Spletna stran, Email, Facebook, T 01 476 87 06)

- Študentska organizacija Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani: V društvo Štromar.si skrbimo za dobrobit študentov z organiziranjem in subvencioniranjem najrazličnejših obštudijskih dejavnosti, pripravljamo najbolj obiskane spoznavne žure, zabavne dogodke in športne tabore, poleg tega s strokovnimi tečaji, delavnicami in ekskurzijami doma in v tujini dopolnjujemo formalno pridobljeno znanje študentov, na spletu pa vodimo največjo bazo študijskih zapiskov vseh predmetov na fakulteti. 
(Spletna stran, Email, Facebook, Instagram)

- EESTEC: Smo neprofitno in nepolitično mednarodno združenje študentk in študentov, ki nas zanimata elektrotehnika in računalništvo. Združeni smo v želji po širjenju znanja, nadgrajevanju veščin in navezovanju mednarodnih stikov. 
(Spletna stran, EmailFacebook , Instagram)

- BEST: Smo mednarodno društvo, ki svojim članom z obštudijskimi dejavnostmi pomaga pri pridobivanju praktičnih izkušenj in do boljših možnosti zaposlitve. 
(Spletna stran, Email, Facebook , Instagram)

Utrinek s snemanja

Ker se zavedamo, da je vsak začetek težak, smo zbrali nekaj nasvetov Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani za lažji skok v prvo/novo študijsko leto:

  • Ne bojte se obiskati laboratorijev, ki se ukvarjajo s področjem, ki vas zanima. Morda najdete delo, ki vas zanima.
  • Poiščite si obštudijsko dejavnost na fakulteti, kjer boste lahko izboljšali lastne mehke veščine.
  • Redno obiskujte predavanja in vaje. Tam bodite z glavo, sprašujte, sproti rešujte nejasnosti in izpitno obdobje bo občutno lažje.
  • V primeru lakote vas jedilnica FE nikoli ne razočara.
  • Mladi ste, imate energijo – zdaj je čas, da to izkoristite.
Brez namiznega nogometa ne gre.