Fakulteta za farmacijo

Nagovor dekanje prof. dr. Irene Mlinarič Raščan
Pozdrav brucem 2020 | UniLJ FFA

Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani zagotavlja interdisciplinarne študijske programe, ki povezujejo izkušnje iz industrijske, klinične in raziskovalne sfere. Občuten je preplet medicinskega in kemijskega znanja, apliciranega na človeško telo, s poudarkom na razumevanju delovanja zdravil in kozmetičnih izdelkov, postopkov njihove izdelave in razumevanju diagnostičnih postopkov v klinični praksi.

Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani praznuje 60 let delovanja.

Na fakulteti ponujamo pester nabor obštudijskih dejavnosti. Študenti med drugim organiziramo strokovne večere, simpozije in kongrese, udeležujemo se mednarodnih evropskih in svetovnih dogodkov, organiziramo mednarodne poletne tabore in javne kampanje, ustvarjamo študentsko glasilo Spatula in nenehno sodelujemo pri sooblikovanju študijskega programa ter imajo s strani fakultete priznan tutorski sistem za pomoč vsem študentom. Znani smo tudi po odličnih žurih in ekskurzijah, ki poleg vsega naštetega omogočijo nepozabno študijsko izkušnjo. 

Letos bodo predavanja potekala nekoliko drugače, ta fotografija pa spominja na čas, ko smo se lahko brezskrbno družili v predavalnicah.

Za lažji prehod iz srednješolskih let v študijske si lahko preberete nekaj nasvetov starejših študentk in študentov Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani:

  • Pridružite se Facebook skupini svojega letnika in sproti sledite obvestilom.
  • Ne bojte se vprašati za pomoč sošolca, osebnega tutorja ali predstavnika letnika.
  • Čim prej opravite športno vzgojo, saj je obvezna za vpis v tretji letnik.
  • Bodite vedoželjni in obštudijsko aktivni.
  • Ne obremenjujte se, če vam na prvem izpitu spodleti, in ne pozabite uživati študentskega življenja.

Kontakti:
Facebook stran študentov Fakultete za farmacijo
Študentski svet Fakultete za farmacijo: Spletna stran, Email
Društvo študentov farmacije Slovenije: Spletna stran, Email
Študentska organizacija Fakultete za farmacijo: Spletna stran