Fakulteta za matematiko in fiziko

Nagovor dekana prof. dr. Antona Ramšaka
Pozdrav brucem 2020 | UniLJ FMF

Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani je fakulteta, na kateri študenti dobimo pomoč, tudi če zanjo ne prosimo. Sodelujemo in se spodbujamo v majhnih steklenih sobicah, kamor kdaj zaidejo tudi profesorji in nam z veseljem pomagajo ob že šestič napačno izbrani poti do rešitve iste naloge. Večina profesorjev je odličnih pedagogov, ki te z nasmehom pozdravi tudi na hodniku. Mestni avtobus enka ustavi skoraj pred vhodom, pa tudi parkiranje ni daleč. Senviči v znanstveni kavarni Mafija z družabnimi igrami v stavbi Jadranske 21 so na bone brez doplačila.

Tradicionalen "mafijski" piknik (MAtematika in Fizika)

Na fakulteti so dejavni Študentski svet, tutorji in Študentska organizacija. Tutorji so za pomoč študentom pri študiji na voljo vsak dan. Študentski svet skrbi za izboljšanje pedagoškega procesa v sodelovanju z vodstvom fakultete in rešuje morebitne težave študentov. Prav tako organizira recitiranje števila pi, družabne večere, skrbi za čajni kotiček za študente in s pomočjo Študentske organizacije priredi tradicionalni mafijski piknik. 

PIta a la Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani

Ker se zavedamo, da je vsak začetek težak, smo zbrali nekaj nasvetov starejših študentk in študentov Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani za lažji skok v prvo/novo študijsko leto:

  • RES obiskujte vsa predavanja in vaje.
  • Delajte zapiske in poskusite razumeti snov sproti.
  • Kar se da, naredite s kolokviji ali v prvem roku, jeseni se vam ne bo dalo.
  • Ne hodite po sendviče pet minut pred začetkom predavanja, ker je takrat vedno dolga vrsta.
  • Več glav več ve, zato pri reševanju problemov sodelujte s sošolci.
"Ziplining" na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani