Fakulteta za šport

Nagovor dekana prof. dr. Damirja Karpljuka
Pozdrav brucem 2020 | UniLJ FŠ

Smo najbolj športna fakulteta v Sloveniji, saj pri nas večina vaj poteka v telovadnicah. Uradne obleke in računalnike naši študenti zamenjajo za torbe, do vrha napolnjene s športnimi oblačili in rekviziti. Na hodnikih nam družbo delajo vrhunski športniki in najmlajši, ki svojo športno pot šele začenjajo. Svoj čas na fakulteti preživljamo športno aktivno, in to nadaljujemo tudi v popoldnevih, ko prevzemamo vloge športnikov ali trenerjev. Ker smo vsi na fakulteti športniki (tako študenti kot profesorji), je vzdušje vedno sproščeno.

Vaje v športni dvorani

Študentski svet na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani pomaga vsem »difovcem« med študijem. Predstavlja povezovalni člen med študenti, pedagoškimi delavci, vodstvom in organi fakultete. Tutorji našim študentom svetujejo pri študijskem procesu in tudi pri obštudijskih dejavnostih. Tako svetniki Študentskega sveta fakultete kot tutorji poskušajo izboljšati vsakdan študentov.

Predstavniki Študentskega sveta Fakultete za šport Univerze v Ljubljani na sestanku. Tako so tudi, ko smo zaradi naše varnosti ostajali doma, poskrbeli, da so bile pravice študentk in študentov na fakulteti ustrezno zastopane.

Ker se zavedamo, da je vsak začetek težak, smo zbrali nekaj nasvetov starejših študentk in študentov Fakultete za šport Univerze v Ljubljani za lažji skok v prvo/novo študijsko leto:

  • Vedno imejte s seboj nekaj rezervnih oblačil, še zlasti po plavanju – kapa je nujna!
  • Ne bojte se vprašati sošolk in sošolcev za nasvete (jaz pomagam tebi pri gimnastiki, ti meni pri informatiki).
  • Če boste jedli na Slovanu, pohitite, saj je tam pogosto (vedno) gneča.
  • Do vratarjev in čistilk bodite vedno prijazni, saj nikoli ne veste, kdaj boste pozabili kodo za odklepanje omarice.
  • Predvsem uživajte, saj vas bodo osebe, ki jih boste spoznali na fakulteti, spremljale skozi kariero in tudi skozi življenje.
Študentke in študenti med učenjem smučanja

Kontakti:
ŠSFŠ:
E studentskisvet@fsp.uni-lj.si
FB Študentski svet Fakultete za šport