Fakulteta za strojništvo

Nagovor dekana prof. dr. Mitjana Kalina
Pozdrav brucem 2020 | UniLJ FS

Sodobno strojništvo je interdisciplinarno, kreativno, inovativno in temelji na visokem individualnem znanju, ki omogoča reševanje izzivov prihodnosti. Med študijem študente opremimo z ustreznimi sposobnostmi za preplet inženirskih znanj, doseganje prebojnih znanstvenih odkritij in njihov neposreden prenos v gospodarstvo. Pridobljeno znanje lahko študenti preizkusimo v različnih študentskih projektih, kot so Design/Build/Fly, Formula študent, Po kreativni poti do praktičnega znanja in drugih. Možnost imamo, da svoje ideje in razmišljanja poglobimo tudi z resnim raziskovalnim delom, ki ga lahko vsako leto septembra predstavimo na tradicionalni Študentski tehniški konferenci ŠTeKam. Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani ponuja več prostorov za zbran študij brez hrupa in drugih motenj. Ko si študenti zaželimo sprostitve, pa lahko obiščemo družabno središče fakultete, ki zdaj, v časih koronavirusa, sicer nekoliko sameva - to je novi FS Kafe v avli zraven knjižnice.

Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani s ptičje perspektive

Študentski svet Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani je uradni predstavnik vseh študentov fakultete in edini uradni organ, ki povezuje študente z vodstvom fakultete, Univerzo v Ljubljani in drugimi organizacijami. Študentski svet ima pred svojo pisarno v najvišjem nadstropju fakultete tudi nabiralnik, v katerega lahko študenti podajajo svoje kritike, pohvale ali druge predloge, tudi anonimno. Na fakulteti izvajamo tudi več oblik tutorstva: Uvajalno tutorstvo, Erasmus tutorstvo za naše študente, Easmus tutorstvo za tuje študente in Tutorstvo za redno vpisane tuje študente. Imamo še Študentsko organizacijo – strojnik.si, ki skrbi za organizacijo različnih zabav, oglede podjetij, muzejev in druge aktivnosti.

Predstavitev električne formule

Ker se zavedamo, da je vsak začetek težak, smo zbrali nekaj nasvetov starejših študentk in študentov Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani za lažji skok v prvo/novo študijsko leto:

  • Redno se udeležujte vaj in predavanj ter obveznosti opravljajte sproti.
  • Izkoristite možnosti, ki vam jih ponujajo kolokviji.
  • Jesenski izpitni roki so zgolj rezerva, zagotovite si bolj sproščeno poletje s tem, da izpite opravite v zimskem in letnem semestru.
  • Udeležujte se tudi obštudijskih dejavnosti, ki vam bodo omogočale pridobitev dodatnih kompetenc in spretnosti.
  • Kadar česa ne razumete, to na vajah in predavanjih čim prej razrešite. Asistenti in profesorji vam bodo z veseljem pomagali.  
Udeleženci študentskega projekta Design/Build/Fly

Kontakti:
Študentski svet Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani:
E: studentski.svet@fs.uni-lj.si
FB https://www.facebook.com/ssulfs 
Tutorji:
E: urskamlakar95@gmail.com
Info o tutorstvu:
W: https://www.fs.uni-lj.si/studijska_dejavnost/tutorstvo/ 
FB: https://www.facebook.com/Tutorstvo-na-Fakulteti-za-strojni%C5%A1tvo-UL-398826407643315 
Študentska organizacija:
E: sofs.info@gmail.com 
FB: https://www.facebook.com/Strojnik.siOfficial