Filozofska fakulteta

Nagovor dekana prof. dr. Romana Kuharja
Pozdrav brucem 2020 | UniLJ FF

Filozofska fakulteta je ena od ustanovnih članic Univerze v Ljubljani in kot ena njenih največjih fakultet združuje širok nabor družboslovnih in humanističnih področij. Prvo predavanje na Univerzi v Ljubljani je izvedel prav profesor s Filozofske fakultete Fran Ramovš. Študenti se odlikujemo po samostojnem in kritičnem mišljenju ter poglobljenem znanju o človeku, njegovi kulturi, jeziku in okolju. Raznolikost naših študijskih področij nam omogoča, da bolje razumemo in spoštujemo drugače misleče, hkrati pa pridobivamo znanja, s katerimi uspemo raznolikost obrniti v skupno dobro.

Predstavniki študentov Filozofske fakultete na Pozdravu brucem 2019.
Predstavniki študentov Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani na Pozdravu brucem 2019

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, ki je s svojimi 21 oddelki prava univerza v malem, se ponaša z razgibanim obštudijskim življenjem. Poleg aktivnega Študentskega sveta in Študentske organizacije se lahko pohvali z enim najboljših tutorskih sistemov v Sloveniji in z velikim številom oddelčnih študentskih društev.

Slavnostna akademija ob stoletnici Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

Ker se zavedamo, da je vsak začetek težak, smo zbrali nekaj nasvetov starejših študentk in študentov Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani za lažji skok v prvo/novo študijsko leto:

  • Prekrivanje urnikov naj vas ne skrbi. Vsi pedagoški delavci težavo razumejo in so prilagodljivi.
  • Ogromnih časovnih lukenj med predavanji ne jemljite kot nujno zlo, temveč kot priložnost za druženje s kolegi ob kavi ali čas za učenje v čitalniških prostorih.
  • Pozanimajte se o študentskem organiziranju na svojem oddelku, pridružite se študentskemu društvu in sodelujte v tutorstvu.
  • Izkoristite priložnost in se v sklopu izbirnega predmeta ali pa izven študijskega programa naučite novega jezika.
  • Pri možnosti izbire zunanjih izbirnih predmetov imate na voljo paleto različnih predmetov z vseh oddelkov – ne držite se svojega oddelka, temveč posezite po tujem in izkoristite lepoto interdisciplinarnosti, ki jo omogoča Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani.
Terenske vaje Oddelka za geografijo

Kontakti:
Študentski svet Filozofske fakultete:
Email: studentski.svet@ff.uni­lj.si
Spletna stran: poišči nas na spletni strani FF pod zavihkom ŠSFF
Facebook: ssvetff
Instagram: studentskisvetff
Študentska organizacija Filozofske fakultete:
Facebook: sofful
Email: soff.finance@gmail.com
Tutorstvo Filozofske fakultete:
Email: fftutorstvo@gmail.com
Facebook: tutorstvonaff