Muzej in galerije mesta Ljubljane

Muzej in galerije mesta Ljubljane je največja muzejsko-galerijska platforma v mestu. Sestavljajo jo Mestni muzej Ljubljana, Mestna galerija Ljubljana, Galerija Vžigalica, Galerija Jakopič, Bežigrajski galeriji 1 in 2, Plečnikova hiša, Arheološki park Emona, Tobačna 001, Spominska soba Ivana Cankarja in Župančičeva spominska zbirka. V kratkem se jim bo pridružila še Cukrarna. Njihov produkcijski lok seže od festivalov sodobnih idej do najstarejšega lesenega kolesa na svetu.

Mestna galerija Ljubljana

Lokacije Muzeja in galerij mesta Ljubljane ponujajo živo in aktualno muzejsko-galerijsko ponudbo, primerno za vse, ki raziskujete, kdo ste/smo in kam greste/gremo. Razstave v galerijah in muzeju redno bogatijo program abonmaja KUL, najnovejši projekt, namenjen študentom, pa je M_oder, kjer lahko predstavite svoje seminarske, diplomske ali magistrske naloge širši javnosti. Večina dogodkov ali ogledov razstav je za študente brezplačnih ali po znižani ceni.

Stopite skozi življenje mesta!

Spremljajte nas na družabnih omrežjih in ne zamudite priložnosti, ko iščemo nove sodelavce za študentsko delo v MGML!

Kontakti:
Spletna stran: www.mgml.si
E-pošta: info@mgml.si, prijava@mgml.si
Telefon: 01 241 25 06

Facebook: @muzejgalerije, @mestni.muzej.ljubljana, @PlecnikHouse, @JakopicGalerija, @VzigalicaGalerija, @mestna.galerija.ljubljana, @tobacna.001, @bezigrajskagalerija1in2, @roglab.ljubljana, @emona.arheopark 

Twitter: @MGMLj