Muzej novejše zgodovine Slovenije

20. stoletje sodi med najburnejša obdobja slovenske zgodovine. V tem času smo zamenjali nekaj držav in državnih ureditev, preživeli dve svetovni vojni in dosegli samostojno državo. Vse to Muzej novejše zgodovine Slovenije zaobjame s stalno razstavo Slovenci v XX. stoletju. Tukaj smo zato, da vam postrežemo z zgodovino in osebnimi zgodbami ljudi ter tako naslikamo, kar se je dogajalo v ne tako zelo oddaljeni zgodovini.

Muzej novejše zgodovine Slovenije

V muzeju so na ogled tri razstave (dve občasni in ena stalna), hkrati pa hranimo največjo fototeko z zbirko več kot 2,5 milijona fotografij, ki jih lahko pridete raziskovat. Študentom nudimo poseben popust za vstop, vsako prvo nedeljo v mesecu pa je vstop prost. Še posebej priporočamo aktualna javna vodstva s kustosi, predavanja na teme prve svetovne vojna ali iz obdobja socializma. Vsako leto ponujamo tudi možnost študentskega dela in sodelovanja pri različnih (razstavnih) projektih.

Muzej novejše zgodovine Slovenije je največja ustanova, ki predstavlja in se ukvarja z zgodovino od leta 1914 do včeraj. Pri tem ponujamo odgovore in hkrati postavljamo vprašanja, na katera lahko odgovarjamo skupaj.

Odprti smo od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Ne spreglejte naših razstav na prostem, pred muzejem.

Kontakti:
Spletna stran: www.muzej-nz.si
E-pošta: info@muzej-nz.si
Facebook: https://www.facebook.com/MuzejNZSLO
Twitter: https://twitter.com/MuzejNZS
Instagram: https://www.instagram.com/muzejnzs/