Pedagoška fakulteta

Nagovor dekana izr. prof. dr. Janeza Vogrinca
Pozdrav brucem 2020 | UniLJ PeF

Na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani vzgajamo in učimo študentke in študente za delo v enem najpomembnejših poklicev – poklicu učitelja. Poklic učitelja ima moč spreminjati svet. Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani je fakulteta, ki za študente hitro postane drugi dom. Poleg prijaznih in visoko kvalificiranih profesoric in profesorjev skriva še mnogo presenečenj. Ste že slišali za peskovnik? To je osrednji prostor za druženje na naši fakulteti.

Predstavniki študentov na lanskem Pozdravu brucem Univerze v Ljubljani

»Pefovci« se radi družimo, povezujemo, si pomagamo in povezujemo v najrazličnejših organizacijah in društvih. Tako spoznamo ljudi, ki nam ostanejo v srcu in ob strani vse življenje. Skupaj delamo načrte za boljši svet. Na glas povemo najbolj nore ideje in se jih nato trudimo uresničiti. Vedno smo pripravljeni priskočiti na pomoč tudi študentom nižjih letnikov. Vedno se lahko obrnete na Študentski svet Pedagoške fakultete Univerze Ljubljani, ki se trudi za čim bolj gladko sodelovanje med fakulteto in študenti. Pomagajo vam tudi tutorji, ki jim pravimo pingvinčki. Zagotovo vam bodo olajšali vstop na fakulteto. Študentska organizacija fakultete skrbi za obštudijske dejavnosti in razvajanje študentov. Za dobršen del obštudijskih aktivnosti poskrbijo tudi društva znotraj svojih študijskih smeri, na primer Študentska sekcija Društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije in Študentska sekcija Društva logopedov Slovenije.

Odbojkarska ekipa študentov Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani

Ker se zavedamo, da je vsak začetek težak, smo zbrali nekaj nasvetov starejših študentk in študentov Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani za lažji skok v prvo/novo študijsko leto:

  • Ne pozabite kave ali čaja, da vas poživi ob dolgih dnevih na faksu.
  • Planer bo vaš najboljši prijatelj, da ne zamudite kakšnega predavanja ali roka.
  • Nasmehnite se ob vstopu v stavbo! Obljubimo, izboljša razpoloženje. (Kombinirajte s prvo točko.)
  • Naj vas ne bo strah, uživajte v študentskih letih.
  • Vse bo OKEJ! Vedno so vam na voljo tutorji, ki vam bodo pomagali z nasveti in vas motivirali, če vam bo težko.
Študentski predstavniki Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani


Kontakti: 
Študentski svet Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani:
E studentskisvet.pef@gmail.com,
IG sspef
Tutorji:
E tutorpef@gmail.com
W https://www.pef.uni-lj.si/176.html
FB Tutorstvo PEF