Plesni teater Ljubljana

Plesni Teater Ljubljana je bil ustanovljen leta 1984 in je odigral pomembno vlogo pri razvoju sodobnega plesa v Sloveniji. Danes predstavlja osrednjo ustanovo za sodobni ples. Letno pripravimo pet premiernih predstav, plesni prvenec, v svoj program pa vključujemo tudi koprodukcijske oziroma gostujoče predstave. Znotraj programa ustvarjamo še predstave za mlajše občinstvo ter organiziramo izobraževanja na področju filma in fotografije v sodobnem plesu ter razvoja občinstva.

Festival plesnih perspektiv Nova realnost (Foto: Sunčan Stone)

Plesni Teater Ljubljana študentom ponuja ogled plesnih predstav, performansov in drugih dogodkov v teatru po znižani ceni s študentskim popustom. Prav tako študentom nudimo ogled Festivala plesnih perspektiv UKREP ter dodatna izobraževanja v obliki kreativnih šol fotografije in filma v sodobnem plesu. V času epidemije smo del svoje dejavnosti preselili na družbena omrežja in širši javnosti ponudili ogled arhivskih posnetkov prek spleta. Zdaj samo še upamo, da bomo lahko program izvajali v teatru, v živo pred gledalci.

V Plesnem Teateru Ljubljana študentom ponujamo stik ali morda celo prvo srečanje s sodobnim plesom ter jih s predstavami zapeljemo skozi zanimive zgodbe in doživetja.

Kontakti:
Spletna stran: www.ptl.si
E-pošta: info@ptl-lj.si
Telefon: 01 430 83 44
Facebook: https://www.facebook.com/PTLjubljana/
Instagram: plesniteaterljubljana