Pravna fakulteta

Nagovor dekana prof. dr. Grege Strbana
Pozdrav brucem 2020 | UniLJ PF

Naša fakulteta je v samem središču Ljubljane, poleg Zmajskega mostu, včasih pa je imela Pravna fakulteta prostore v stavbi Univerze v Ljubljani. Na fakulteti imamo pet predavalnic, seminarje, knjižnico s čitalnico, menzo, študentsko sobo ter službe fakultete in katedre posameznih pravnih panog.

Predstavniki študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani

Študentski svet Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je devetčlanski organ, ki zastopa študente v strukturah fakultete in Univerze v Ljubljani neposredno ali posredno prek predstavnikov v organih (Senat, komisije, ...). Volitve v Študentski svet potekajo vsako leto novembra. Najnovejše informacije najdete na oglasni deski v avli, nasproti obvestil referata za 1. letnik (FB https://www.facebook.com/StudentskiSvetPravneFakultete).

Študentski svet Pravne fakultete Univerze v Ljubljani


PANDA
Skupina PANDA je največje združenje študentk in študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ki na fakulteti ustvarjajo prijetno in študentom prijazno vzdušje, povezujejo študente in skrbijo za organizacijo obštudijskih dejavnosti strokovne in (širše) družbene narave. Skupina je gonilno združenje študentov fakultete in je širše prepoznavna tudi med drugimi kolegi v Ljubljani in Sloveniji. Zaznamuje jih dobrodelna nota, saj Skupina PANDA nosi naziv ambasadorja Anine zvezdice. Več o projektih si lahko preberete na oglasni deski na fakulteti ali na družbenih omrežjih (FB pravnapanda, IG pravnapanda). Pande vabijo vse brucke in bruce, da se jim pridružite in z njimi ustvarjate nove zgodbe. Pišite jim na e-naslov pravna.panda@gmail.com ali na katero izmed družbenih omrežij.

PAMFIL – Društvo, ki izdaja revijo študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, praviloma dvakrat letno (www.pamfil.si).

ELSA – Društvo evropsko usmerjenih študentov prava; gre za ljubljansko izpostavo mednarodnega društva ELSA (European Law Student’s Association) (www.elsa-ljubljana.si).

Skupina PANDA

Ker se zavedamo, da je vsak začetek težak, smo zbrali nekaj nasvetov starejših študentk in študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani za lažji skok v prvo/novo študijsko leto:

  • Naj vas ne bo strah.
  • Naj vam ne bo nerodno prositi za pomoč starejše kolegice in kolege.
  • Sprotno učenje res pomaga.
  • Razumevanje je vredno več kot piflanje.
  • Ne pozabite na šport ter druženje s kolegicami in kolegi.