Teološka fakulteta

Nagovor dekana prof. dr. Janeza Vodičarja
Pozdrav brucem 2020 | UniLJ TEOF

Naša fakulteta ne spada med največje po številu vpisanih študentov, je pa toliko bolj častitljiva njena tradicija. Je ena izmed ustanoviteljic Univerze v Ljubljani. Na njej so študirali in predavali ljudje, ki so pomembno prispevali k življenju v naši domovini. Ker nas ni veliko, bi lahko kot glavno prednost izpostavili pristne in prijateljske odnose med študenti in profesorji, kar se pozna pri pedagoškem procesu. Tako profesorji kot študenti se v največji meri potrudijo, da je študij zanimiv in koristen za življenje.

Predavanja so tudi priložnost za razpravo.

Na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani delujejo Študentski svet in Študentska organizacija ter različne priložnostne skupine. Skupaj z vodstvom fakultete sodelujejo pri organizaciji različnih dogodkov – od Dneva Teološke fakultete, adventnih in postnih akcij, priprave Miklavževanja ter vse do sadnih, čajnih in drugačnih dnevov. Poleg tega na naši fakulteti deluje tudi skupina tutorjev, ki bruckam in brucem priskoči na pomoč pri uvajanju v študentsko življenje. 

Udeleženci Dneva Teološke fakultete Univerze v Ljubljani

Ker se zavedamo, da je vsak začetek težak, smo zbrali nekaj nasvetov starejših študentk in študentov za lažji skok v prvo/novo študijsko leto:

  • Ne bojte se prositi za pomoč in vprašajte, če ne razumete ali se ne znajdete – tako pokažete tudi sebi, da ste na pravi poti.
  • Udeležujte se obštudijskih dejavnosti – ne pomenijo opravljenega izpita, pridobite pa veliko novega znanja.
  • Učite se sproti in seminarske naloge naredite hitro.
  • Spoprijateljite se s študenti višjih letnikov ter pozdravite profesorje in kolege na hodniku – (skoraj) zagotovo boste imeli kakšen skupen predmet.
  • Nezanimivi predmeti še ne pomenijo nezanimivega študija.
Naša nogometna ekipa

Kontakt:
E studentski.svet@teof.uni-lj.si